image
image
ma-vr: 08:00 - 17:00
za-zo: gesloten

Projecten

Matrijzen voor de automobielindustrie

Metaco ontwikkelt en produceert met grote regelmaat matrijzen voor vele topmerken in de automobielindustrie. Dit zijn o.a. matrijzen voor het spuitgieten van bumperdelen, grills, dashboards, spatbordranden enzovoorts.

Seabob/ James Bond

Voor de fabrikant van de Seabob ontwikkelde en produceerde Metaco de matrijzen. De Seabob werd wereldwijd bekend door het gebruik in de James Bond-film ‘Thunderball’.

Stoeltje WK Zuid Afrika

Voor een promotiebedrijf werd het project ‘Bierstoel’ geproduceerd. Binnen een zeer kort tijdsbestek werd door een innovatief ontwerp een productieklare spuitgietmatrijs geleverd voor de productie van oranje bierstoeltjes voor het WK 2010, welke passend waren op alle gangbare bierkratten. Door innovatief te denken konden de kosten voor de matrijs met 60% worden teruggebracht.

Stofzuiger

Voor een fabrikant van stofzuigersystemen in kleine ruimtes, bijvoorbeeld boten, vrachtauto’s, bussen en pleziervaartuigen, werd de behuizing voor een stofzuiger ontwikkeld. In overleg werd het product matrijs-technisch geschikt gemaakt waarbij de matrijzen door Metaco geproduceerd werden.